Maailman luksusautot

Autot ovat jo kiehtoneet ihmiskuntaamme vaikka kuinka kauan ja autoharrastus on erittäin suosittu laji. Melkein joka toinen mies katselee ihan vain huvikseen vapaa-ajallansa erilaisia autoja ja vertailee niiden hintoja. Usein kuitenkin joudutaan vain jäädä unelmoimaan kaikkein parhaimmista luksusautoista, jotka jokainen varmasti haluaisi. Luksusautot ovatkin erittäin suosittuja unelmointi kohteita, mutta valitettavasti vain harvalla on niihin varaa. Näitä autoja kuolataankin vain näyteikkunoista ja parkkeerattujen autojen ikkunoista. Luksus autot kiehtovat ihmisiä ja niitä valmistetaan jatkuvasti enemmän ja autojen hinnat nousevat vuosi toisensa jälkeen kalliimmiksi ja tavoiteottamattomiksi tavallisilta ihmisiltä. Tässä artikkelissa tutustummekin hieman tämänhetkisiin luksusautoihin, jotka pitävät paikkaansa maailman kalleimpien autojen listalla.

Bentleu Mulsanne

Tämä auto on yksi maailman hienoimmista autoista. Se valtava kahden tonnin painoinen auto, joka on painostaan vastakohtaisesti erittäin hiljainen. Auto on keskittynytkin vähentämään sen sisäistä melua, jolloin autolla ajaminen on rentouttavan hiljaista. Se pitää sisällään todella hurmaavan hyperloop -järjestelmän ja moottorina toimii v8 moottori. Tämä luksusauto on valmistettu ensimmäisen kerran vuonna 2017 ja se pitää edelleenkin paikkaansa luksusautojen listalla.

BMW 7 Series

Tämä merkki onkin kaikkien autoharrastajien klassikko, joten ei ihmekään että se ylettyy myös autollaan luksusautojen listalle. Pitäähän tällä merkillä olla edes yksi tälle listalle ylettyvä auto. Tämän auton muotoilu onkin sanoin kuvaamattoman kaunis ja se pitää yllä vuosittain kaikkein tärkeimpiä trendejä. Vaikka auto onkin huomattavasti trendikkäämpi muotoilultaan, kuin muut BMW autot, ei se silti ole menettänyt BMW viehätystään. Auto on erittäin kevyt ja se sisältää tilavat sisätilat, jotka varmistavat jokaisen autossa istuvan mukavuuden. Tämä malli sisältää myös Gesture Control liikeohjauksen, pysäköintitutkan ja Touch Commandin. Tämä mahdollistaa kaiken kontrolloinnin tabletilla. Auto sisältää 3.0 –litraisen moottorin, jossa on 320 hevosvoimaa. Yhdessä malleista on jopa v8 –moottori ja 445 hevosvoimaa.

Jaguar XJ

Jaguar XJ

Tuskin yllätyksenä tulee, että Jaguar pääsee osaksi tälle listalle. Se onkin kaikkien kuuluisuuksien ja elokuvien suosiman luksusauto. Tämä auto onkin täydellisen kaunis muotoilultaan, eikä ulkopuolella ole yhtäkään kauneusvirhettä. Se on muotoiltu ylelliseen tyyliin, kuitenkaan unohtamatta auton voimaa ja tehokkuutta. Autossa on 8 portaalin helposti vaihteita vaihtava vaihdelaatikko, joka tekee ajamisesta huomattavasti mukavampaa ja vähemmän kuluttavaa. 4 –sylinterin turboahdettu moottori varmistaa tasaisen kuljetuksen ja nopean kiihtyvyyden. Auto kiihtyy jopa 100 kilometrin tuntivauhtiin jo 8 sekunnissa tuottaen 340 hevosvoimaa.

Porsche Panamera

Tämän auton uusin versio onkin saanut erittäin tyylikkään päivityksen. Tämä malli on neliovinen sedan. Malliin on lisätty erittäin kaunis teknologinen sisustus ja huomattavasti suurempi turboahdettu moottori. Autoon on myös lisätty 8 –portainen vaihteisto, josta tehty entistäkin helpompi käyttää. Autossa on kolme moottoria, jotka ovat joko 2.9 litrainen, 4.0 litrainen V8 –moottori, 4,2 litrainen ja V8 kaksoisturbodiesel. Auton sisäpuolella olevat nappulat on korvattu uusilla kosketuskäyttöisillä nappuloilla. Auto painaa myös vain huimat 335 kiloa, joten se on erittäin sulava-ajoinen.

Maserati Quattroporte

Tämä on ollut pitkään ja edelleen Maseratin lippulaivamalli, eikä se helposti pääse luksusautojen listalta häviämäänkään. Tämä auto on ensimmäisen kerran esitelty jo vuonna 1963, jonka jälkeen se on vain tehnyt pieniä päivityksiä nykyaikaisemmaksi. Se onkin kokenut monia uudistuksia, jotka ovat vuosi toisensa jälkeen varmistaneet auton paikan listalla. Se tarjoaakin ylellistä italialaista muotoilua, joka miellyttää varmasti jokaisen silmää. Auto sisältää turbo V6 –moottorin ja 530 hevosvoimaa, jotka eivät jätä ketään kylmäksi.